Печат на тази страница
Сряда, 15 Март 2017 14:28

Изпратиха делегацията ни за игрите на „Спешъл Олимпикс”, пожелаваме успех на смолянчаните Мариела и Калин

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Изпратиха делегацията ни за игрите на „Спешъл Олимпикс”, пожелаваме успех на смолянчаните Мариела и Калин

Официално беше изпратена  националната ни делегация на Спешъл Олимпикс България, която ще ни  представлява на Световните зимни игри Австрия’2017. От 8 атлета включени в групата, четирима са от Смолянска област. От Смолян ще ни представляват Мариела Налбантова 13 г. /ски бягане/ и Калин Георгиев, 15 г. /бягане със снегоходки/.  Другите двама участници са от Чепеларе.  

В периода 14-25 март 2017 г. Грац, Шладминг и Рамсау (Австрия) ще се проведат Световни зимни игри на Спешъл Олимпикс. Австрия очаква повече от 3 000 състезатели с интелектуални затруднения от 110 страни, 1 100 треньора, 3 000 доброволци и над 500 официални лица, както и повече от 15 000 души – семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят. Чрез спорта, Световните зимни игри '2017 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

От 2009 г. се изпращат от Смолян участници в игрите на Спешъл Олимпикс. „Ще продължим традицията да подпомагаме участието ви в игрите на Спешъл Олимпикс. Убеден съм, че ще представите достойно Смолян и България на това престижно състезание. Изказвам благодарност и на вашите преподаватели и възпитатели за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ви. Пожелавам ви успешно представяне, да сте здрави и да се забавлявате”, пожела кметът Мелемов на Мариела и Калин преди да тръгнат на престижното състезание.

Официални партньори на националната кампания „ Сподели усещането” са Министерство на младежта и спорта”, Българска федерация по ски”, Община Смолян, и общините  Чепеларе, Банско, София, АМЕР СПОРТ, ДИЕЛ СПОРТ, „Пампорово АД”, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование –Смолян, Фондация ПРО СПОРТ и др.

Пресцентър на община Смолян

http://www.smolyan.bg/bg/news/view/3453

Последно променена в Сряда, 15 Март 2017 14:28
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Влезте, за да коментирате