Печат на тази страница
Петък, 12 Януари 2018 19:00

След дълги дебати ОбС – Смолян даде зелена светлина за нов безлихвен заем за близо 4 млн.лв. Избрана

Написана от
 
След дълги  дебати ОбС – Смолян даде зелена светлина за нов безлихвен заем за близо 4 млн.лв.
 
След дълги дебати Общинският съвет в Смолян, даде зелена светлина на кмета Николай Мелемов да поиска нов безлихвен заем в размер на  3 950 000 лв. от Министерството на финансите.  С 15 гласа „За“, трима против и седем въздържали се, третият опит за искане на кредита от Централният бюджет вече е факт.
 
В залата се чуха доста изказвания, като специално за извънредната сесия бяха пристигнали и доста граждани. Така опасността от сериозни рестрикции в общинските звена и съкращения на разходите за спорт, култура и социални дейности, каквито според ръководството на Община Смолян бяха реални, на този етап отпадат. Сега въпросът вече е отправен към Министерството на финансите, от където пък от 1 януари стартираха процедура по удържане на неразплатения заем от 2017г., спирайки субсидиите за общината.
 
Припомняме ви, че през декември м.г. имаше два опита в ОбС – Смолян за гласуване на заема, но не бе събрано нужното мнозинство за приемането му. Днес, то мина основно с гласовете на ГЕРБ, ДПС, Коалиция за Община Смолян и съветник от Коалиция за екологично развитие и устойчивост. Против и въздържали се гласуваха главно от Коалиция за развитие на община Смолян и БСП
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Влезте, за да коментирате