Печат на тази страница
Петък, 01 Декември 2017 18:27

101 –ви алпийски батальон в Смолян вече е полк Избрана

Написана от

101 –ви алпийски батальон в Смолян  вече е полк

 IMG 5543

Тържествен ритуал по формирането на 101 –ви алпийски полк се проведе във военното формирование в Смолян.  Бяха прочетени заповедите на Министъра на отбраната  за реорганизирането на  батальона в полк. Негов командир е Димитър Кацаров, който е повишен в звание от подполковник в полковник.

„Много се радвам, че имам възможността да ви поздравя с преструктурирането на 101 –ви алпийски батальон в полк. Това е радостно събитие не само за Българската армия, за военнослужещите и цивилните служители от батальона, но също така за община Смолян и цялата общественост, още повече че през 2009 г. имаше опасност изцяло да бъде закрито военното формирование. Затова приемаме решението за преструктурирането в полк за правилно, навременно и полезно”, посочи на тържеството кметът Николай Мелемов.  Градоначалникът пожела  здраве и сили на  101 ви алпийски полк за изпълнение на отговорните им задачи. Благодари им за участието в  спасителните операции при бедствия, логистика при международните алпийски състезания от най-висок ранг и при честване на обществено-значими дати и събития. Той каза още, че полкът ще продължава да има подкрепата на местните държавни структури и община Смолян.

На тържеството присъстваха  командирът на Сухопътните войски генерал –майор Михаил Попов, областният управител Недялко Славов, директори на институции и др.

Водосвет за здраве и благоденствие на полка отслужи свещеник Запрян Шиков.   

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате