Печат на тази страница
Понеделник, 13 Ноември 2017 12:13

На работна среща при премиера Борисов ще се търси решение на проблема със закриването на пожарните служби в Боровец и Пампорово

Написана от
Оценете
(0 гласа)

На работна среща при премиера Борисов ще се търси решение на проблема със закриването на пожарните служби в Боровец и Пампорово

 

На работна среща при премиера Борисов ще се търси решение на проблема със закриването на пожарните служби в Боровец и Пампорово. На срещата , която тече в този момент, присътват  кметовете на общините Чепеларе и Самоков, министъра на финансите Владислав Горанов и представители на МВР. Тази сутрин хотелиери от Пампорово, горовладелци и жители на околните села – Проглед, Стойките, Широка лъка, блокираха главния път, който минава през курорта, в защита на пожарната служба в комплекса. Хората недоволстват срещу решението пожарна да бъде закрита от 4 декември. При протестиращите пристигна главен комисар Николай Николов, директор Национална служба,  който  увери родопчани, че този сезон пожарната безопасност в курорта ще бъде гарантирана. Протестът бе прекратен, а кметът на Чепеларе и шефът на пожарната заминаха на спешна среща с премиера Борисов. 

 

 

 

 

 

„Тази пожарна за нас е много необходима , значи тя обслужва Проглед, Пампорово, Широка лъка , Стойките. Нали разбирате, че една пожарна от Смолян,  ако тръгне от  Смолян или до Стойките, колко му трябва да дойде зимата, примерно, това са около 20 км. кога ще дойде пожарната, като ес запали цялото село ли? Това е пълен абсурд за мене!", каза възмутен Марио Куцинов, кметски наместник на с. Проглед.

 

 

„Аз предлагам проект на решение, което да осигури пожарната безопасност на курортния сезон. В детайли няма как да коментирам още. Това означава, че хората, които са си тук, пожарните , които са си тук, ще продължават да си бъдат и през сезона. По отношение на горите, гасенето на горски пожар не става с двама, трима души. Винаги , и вие знаете тук, мобилизираме по 100 , по 200 души, колкото е необходими. Една от стратегическите цели, говоря за години напред, е развитието на доброволчеството, така, както е развито във всички европейски страни", каза главен комисар Николай Николов, директор Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност“.

 

Последно променена в Понеделник, 13 Ноември 2017 12:14
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате