Печат на тази страница
Четвъртък, 20 Октомври 2016 11:43

Уникални модели показаха смолянски деца в Еко ревю

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Уникални модели показаха смолянски деца в Еко ревю

 DSC 0471

Уникални модели показаха децата от детска градина „Синчец“ на специално модно Еко ревю. Близо 100 деца от всички групи дефилираха с дрехи, изработени с отпадъчни материали. Сред тях имаше рицари, принцеси, феи,  цветя, приказни и анимационни  герои, познати на децата от малкия екран. Сред моделите можеха да се видят бронежилетка от капачки за буркани, брошки от пластмасови бутилки,  кори за яйца, шармантни рокли от найлон и хартия, шапки, панделки и др.

DSC 0459

Лицата на децата светеха от усмивки, тъй като те искрено се забавляваха и артистично представяха костюмите си, ушити с помощта на мама и тате, с много фантазия. Водещите на забавата също бяха пременени в уникални рокли, изработени от найлон. Проявата е заключителен етап на проекта, спечелен от детската градина по Националната кампания за чиста околна среда 2016 г., чрез ПУДООС.

DSC 0350

Наименованието на проекта е „Малки любители на природата“ и е на стойност 5 хиляди лева. „Целта на проекта е подобряване на средата за екологичната култура и  възпитание на децата. По проекта е създаден и привлекателен кът за игра в двора на градината, наречен „Детска зелена занималня“.

DSC 0354

Идеята е дворното пространство да бъде безопасно и привлекателно място  за децата, а  част от обученията да бъдат изнесени навън“, каза директорът на ДГ "Синчец"  Юлияна Гавазова. По този начин подрастващите  ще бъдат подтикнати към любов към природата и природосъобразен начин на живот.

DSC 0535

Последно променена в Четвъртък, 20 Октомври 2016 11:44
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате