Събота, 07 Януари 2017 09:16

Туристи масово отказват резервации в Родопите заради истерията около лошото време

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Туристи масово отказват резервации в Родопите заради истерията около лошото време

 

Туристи масово отказват  резервации  в Родопите, оплакват се хотелиери.  По думите им, заради настъпилата истерия заошо време и сибирски студ, хората се отказват да пътуват към планината. Много туристи  дори  още в четвъртък са прекратили преждевременно своите ваканции и се прибрали по родните си места.

„Туристическият бранш отчита сериозни загуби. Повече от 30 % има отказ на резервации,“, коментира кметът на община Чепеларе Славка Чакърова. Тя е получила множество сигнали от местни хотелиери, както и от изпълнителния директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков.

„Загубите са за хиляди левове, отказът е предимно от родни туристи. Искам да уверя всички, че обстановката в Пампорово, Чепеларе и близките курортни ядра е повече от добра. Пистите са добре заснежени, а условията за туризъм са повече от добри“, добави Чакърова. Според нея, темата с очакванията за бедствия е пресилена доста и това е основната причина за регистрирания отлив.

„Пътищата са почистени и движението на леки коли се осъществява при нормални зимни условия. Имаме готовност да отговорим и на по-големи предизвикателства, наели сме и допълнително техника, за да няма проблеми с достъпа до населените места и курорти“, каза още Чакърова. Тя изрази съчувствие, с това, което се случва в Сверена България, но уточни,че подобни снегонавявания в Родопите няма.

 

Последно променена в Събота, 07 Януари 2017 09:16
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате