Сряда, 21 Септември 2016 11:20

Ардински планински велосипедисти с грижи към туристическите дестинации

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Ардински планински велосипедисти с грижи към туристическите дестинации

Ентусиазирани млади планински велосипедисти от Ардино поставиха обозначителни табели, които указват пътя за Дяволския мост. На междинната вело-спирка монтираха и нова пейка за отдих. Инициативата е на новосъздадения велоклуб „Ардино”.

„Целта ние да популяризираме колоезденето като здравословен и осъзнат начин на живот. Да развиваме и подобряваме условията за практикуване на планинско колоездене в България. Да насърчаваме опазването на природното богатство на нашата родина. Да стимулираме активния начин на живот и да подпомогнем създаването на гражданско общество”, заяви Емил Хаджиев, член на велоклуба.

Велоклуб „Ардино” е създаден преди няколко месеца. В него членуват десетки млади велосипедисти. Най-малките от тях са първокласници в местното средно училище „Васил Левски”. Групата почти всяка вечер излиза на поход, за да повъртят педали до туристическите забележителности на територията на общината.

„Искаме да бъдем сред природата. Чувството не може да се опише, просто трябва да се мине пеша или с колело, птиците пеейки покрай нас, сърните скачащи пред и покрай нас, виждайки ги съчетано с красивата неповторима природа. Всеки поход  ни зарежда с енергия и позитивизъм, прави усещането неповторимо”, споделиха ардинските велосипедисти.Информацията е на Гюнер Шюкри.

Последно променена в Сряда, 21 Септември 2016 11:22
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате