Неделя, 25 Октомври 2015 12:33

Холандски туроператор открива чартърна програма с Пампорово от началото на зимния сезон Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Холандски туроператор открива  чартърна програма с Пампорово  от началото на зимния сезон

Холандският туроператор Corendon открива чартърна програма с Пампорово от началото на зимния сезон, съобщиха от "Пампорово" АД. Това е първият за последните 20 години договор за насочване на холандски туристи в ски курорта, предаде БТА. 
Първите чартъри с холандски ваканционни групи до летище "Пловдив" се очаква да пристигнат в навечерието на Нова година. Договорът с Corendon предвижда трансфер на холандски туристи през целия ски сезон. 
За "Пампорово" холандският е най-новият пазар за този сезон. Курортът залага през последните две години на привличане на нови пазарни сегменти както от балкански, така и от европейски страни, за да се компенсира спадът на туристи от Русия.
Чартърните полети с британски туристи от тази зима отново се пренасочват към летище "София" според информация от хотелиери. От "Пампорово" АД прогнозират, че потокът от туристи от Острова ще се задържи на нивата от зима 2014-15. Британските туристи вече не са преобладаваща част от зимните клиенти в планинския курорт. В периода след финансовата криза английските и ирландски групи намаляха като присъствие в Пампорово, а около две трети от почиващите в зимната дестинация са балкански туристи. 

Нов 4-седалков лифт тръгва 
в Пампорово през зимния сезон

Нов 4-седалков лифт се пуска в действие в Пампорово от началото на зимния сезон, съобщиха още от "Пампорово" АД. С новата въжена линия капацитетът на лифтовете в ски зоната в курорта достига 13 000 скиори за час. Сред новите инвестиции в Пампорово за зима 2015-2016 г. са и две снегоутъпкващи машини, които са сред най-модерната техника за обработка на писти. 
Лифтът от местността "Двата моста" до връх Снежанка е с дължина 1300 м и капацитет 2000 пътници за час. Линията ще обслужва черната писта номер 3 и потока от 80 процента от пистите в зоната. 
Новото съоръжение ще облекчи натоварването по най-използваните писти и лифтове в Пампорово. Пускането в експлоатация на лифта беше забавено с една година заради административни пречки и процедури. "Пампорово" АД спечели съдебните дела по оспорване на решения на ДНСК относно изграждането на обекта. За монтирането на лифта бе използвано трасе и съоръжения от бивш влек.

Седалковите лифтове в Пампорово 
стават общо седем

С новото съоръжение седалковите лифтове в Пампорово стават общо седем, обслужвайки алпийски писти с дължина 37 км. 
Две снегоутъпкващи машини, които са най-ново поколение в техниката за обработване на писти, са доставени от "Пампорово" АД за този зимен сезон. С покупката на Pisten Bully 600 с лебедка и Prinoth Beast, курортът разполага с 5 от най-модерните машини за снегоутъпкване в света, уточняват от "Пампорово" АД. 
Над 90 процента от пистите в Пампорово са оборудвани с оръдия за изкуствено заснежаване.
Темата за предстоящия зимен туристически сезон ще бъде част от дискусиите на Единадесетата световна среща на българските медии в Атина от 4 до 8 ноември, която БТА организира. На нея министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи развитието и бъдещето на туризма у нас.

Последно променена в Неделя, 25 Октомври 2015 12:34
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате