Четвъртък, 06 Април 2017 10:55

Милка Манева със сребро от Лондон

Написана от
Оценете
(0 гласа)
Милка Манева със сребро от Лондон
Милка Манева ще донесе сребърен медал за България от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а година след новите разкрития за положителни допинг проби на спортисти, взели участие на турнира по вдигане на тежести. Тя завърши пета в категория до 63 килограма, но след две дисквалификации през януари се изкачи до трето място. Днес Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че смятаната доскоро за златна медалистка Светлана Царукаева, оригинално завършила на второ място, е уличена в употреба на забранената субстанция туринабол, съобщават от родната федерация. 

МОК очаква Международната федерация по вдигане на тежести да обяви санкциите официално, за да бъде пренаредено крайното класиране. Когато това се случи, Манева ще стане първата българска щангистка с медал от олимпийски игри. В Лондон тя завърши с двубой от 233 (102/131) килограма и по настоящем изостава само от канадката Кристин Жирар, която вдигна общо 236 (103/133) килограма.

При всички случай, благодарение на щангите България вече е с трети медал от Олимпиадата в Лондон, след като преди пет години Станка Златева спечели сребро в борбата, а Тервел Пулев бе с бронз в бокса

Последно променена в Четвъртък, 06 Април 2017 10:56
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате