Четвъртък, 09 Февруари 2017 21:19

В Чепеларе отбелязаха 19-годишнината от олимпийската титла на Екатерина Дафовска

Написана от
Оценете
(0 гласа)

В Чепеларе отбелязаха 19-годишнината от олимпийската титла на Екатерина Дафовска 

С много настроение, забавни игри и спортни надпревари на пистите на Мечи чал в Чепеларе бе отбелязана 19-годишнината от спечелването на олимпийската титла на Екатерина Дафовска. Биатлонистката, която е родом от Чепеларе, грабна първия и единствен златен медал за България от зимни олимпийски игри, в Нагано на 9 февруари 1998 г. в дисциплината 15 километра индивидуално.

В програмата на олимпийския ден бяха включени различни игри на пистите - моделиране на снежни фигури, теглене на въже и скачане с чували, както и слалом и сноуборд. Паралелни прояви имаше и в местността Дьортевото, а в двора на основното  училище се проведоха щафетни надпревари.

Организатор на зимния олимпийски ден е Община Чепеларе, а лифтът за всички участници беше безплатен. На най-добрите в забавните игри кметът на Чепеларе - Славка Чакърова, връчи специални грамоти.

http://btvnovinite.bg/gallery/sport/v-chepelare-otbeljazaha-19-godishninata-ot-olimpijskata-titla-na-ekaterina-dafovska.html

 

 

"На този ден преди 19 години едно момиче от Чепеларе, великата Екатерина Дафовска, ни накара да се гордеем! Днес за пореден път отпразнувахме този незабравим момент, за което искрено благодарим на Катя", каза градоначалника. 

Последно променена в Четвъртък, 09 Февруари 2017 21:19
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате