Петък, 28 Март 2014 12:10

Проведоха се консултации за определяне състава на РИК-Смолян за изборите за Европейски парламент Избрана

Написана от

Проведоха се консултации за определяне състава на РИК-Смолян за изборите за Европейски парламент

 

Областният управител инж. Димитър Кръстанов проведе днес консултации с политическите партии за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 25 май 2014 г.В консултациите участваха представители на партиите и коалициите, представени в 42-то Народно събрание и в Европейския парламент. Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Смолян наброява 15 членове. Разпределението им по квоти е съответно – по петима представители на ПП „ГЕРБ” и КП „Коалиция за България”, двама – на ПП „ДПС" и по един от ПП „Атака”, ПП „НДСВ” и КП „Синята коалиция”.

За около половин час политическите сили постигнаха съгласие за ръководството на РИК- Смолян. За председател те се обединиха около кандидатурата на адвокат Иван Гавазов от КП „Коалиция за България", а за секретар – Емил Кехайов от ПП „ДПС”. Комисията ще има двама заместник председатели – Любомир Сираков, предложен от ПП „ГЕРБ” и Елена Илиева, предложена от ПП „Атака”.

Представените от политическите партии документи и кандидатури за състава на РИК – Смолян бяха отразени в протокол от днешните консултации. Така всички документи, ведно с протокола и предложението на  областния управител за състава на комисията, ще бъдат предоставени на Централната избирателна комисия още днес.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате