Събота, 11 Ноември 2017 20:18

Св. Мина да закриля семействата, призова с молитви архимандрит Висарион Избрана

Написана от

Св. Мина да закриля семействата, призова с молитви архимандрит Висарион

 

IMG 7068

Храмовият празник на параклиса „Св. Мина“ в Смолян и тази година беляза масово посещение на вярващи и гореща  надежда,  че светецът-чудотворец ще продължи да ни помага. Празничният водосвет бе отслужен от архиерейския наместник Негово Високопреподобие архимандрит Висарион заедно с  иконом Запрян Шиков от храм „Св. Неделя’. В молитвите си архимандрит Висарион призова закрилата на св. Мина над семействата и жените, над болните и слабите, която се случва чрез Божията любов. Помоли се да бъде пазен нашият град и Родопа планина. Да има мир и благоденствие. Той преподаде архипастирския поздрав към жителите на Смолян  от Пловдивския митрополит и поздрави именниците.

Отец Запрян припомни Христовото дело на св. Мина, който се жертвал, за да запази вярата си и сега да бъде в небесното царство, увенчан с венеца на правдата. Пожела на всички живот, здраве и любов.

В параклиса бяха донесени за здраве много петохлебия и десетки питки, които архим. Висарион и о. Запрян осветиха. На водосвета бяха прочетени всички имена, които вярващите записват за благословение. Поръсени бяха със светена вода всички присъстващи, както и стотици пакети с благословена храна, приготвена за храмовия празник на параклиса. Духовниците и църковният хор въздигнаха към небесата тържествено възгласа „На многая лета!“

 

Росица Примовска

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате