Вторник, 31 Март 2015 20:38

Майката сводница влиза в затвора Избрана

Написана от

Майката сводница влиза в затвора


Три години затвор и 10 000 лв. глоба е наказанието за майката сводница, карала непълнолетната си дъщеря да проституира срещу суми от 5 до 25 лв. След 6-часово заседание Районния съд в Смолян постанови минимална присъда на Елена Димитрова /38 г./. Делото се гледаше при закрити врата заради материалите по досъдебното производство, които касаят личността на подсъдимата. Разпитани бяха две вещи лица и 10 свидетели, сред които служители на „Закрила на детето” и един от мъжете, с които 16-годишната Албена е правила секс няколко пъти. По настояване на момичето жената беше изведена извън съдебната зала по време на разпита, а до нея е бил психолог. „Експертизи доказаха свидетелска годност на дъщерята. Утежняващи вината обстоятелства са фактите, че Албена е била непълнолетна и че родствената връзка е много силна – това са майка и дъщеря. Доказа се, че не веднъж жената е склонявала към проституция детето си . Според обвинението установените случаи са 4, но свидетели разказаха за повече” , коментираха от съда.
Елена не се призна за виновна по време на делото. Твърдяла, че обича дъщеря си и че прави всичко възможно да й помага със средства. Станало ясно обаче, че семейството било на ръба на оцеляването – гонели са ги от квартири заради липсата на пари да си платят наема, спали са по пейки. Единственият начин, който Елена виждала за доходи в семейството бил платения секс на момичето. Друг мотив за проституирането бил да се съберат пари и двете да отидат да видят настаненото в приемно семейство дете на Албена, което тя родила на 12 г.
Служебната защита ще обжалва реалната присъда. Според адвокат Бойко Младенов липсват доказателства за престъплението, тъй като от свидетелските показания не става ясно, че майката е уговаряла клиентите на дъщеря си и че тя е прибирала парите.
38-годината жена е в ареста, задето от януари до август 2013-та година неколкократно е склонявала момичето да прави секс с уредени от нея клиенти. А после прибирала парите. Албена сама се е оплакала за случващото се в социалното, а след това в полицията. Това е първото по рода си дело в Смолян.

Сийка Суркова, в-к Преса

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате