Понеделник, 30 Октомври 2017 20:43

Цветка Такова, делегат от Борино пред заседанието на 49 конгрес на БСП: Времето на политическия популизъм си отива

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Цветка Такова, делегат от Борино пред заседанието на 49 конгрес на БСП: Времето на политическия популизъм си отива

 

 Свидетели сме на евтин, нискокачествен модел на партийно поведение.

 Зад маската на загриженост и правото на различно мнение се реализират интриги, ненужни никому, според редовите социалисти.Едновременно с това не чухме, не прочетохме самокритичен анализ, например защо в един голям областен град  с хилядна членска маса БСП не е сред челната тройка, а едва пета.

 Казвам това с пълното морално право. Не съм пенсионирана от ничие ръководство. Жив социалист съм. Тук, сега и завинаги.

Затова чуйте социалиста без чекова банкова книжка, но с чек за достойнство; без задгранични пътувания, но познаващ граничния живот на българина; социалистът, чийто грижи и радости са общи. Такива като мен са десетки общински председатели – орали, браздили, сели,  жънали партийната нива. Винаги сме искали промяна! И точно ние , на предходното заседание извършихме новия избор.

 Не е необходимо да използваме сравнителните степени на прилагателните „по” и „най”. Щом сме тук днес всеки има своя дан за настоящето и бъдещето на социализма в България.

  Не ни трябват викове, скандали, диктат. А политическа и експертна битка, сблъсък на идеи и аргументи. Не е нужно вътрешнопартийно противопоставяне, а общи погледи и действия за промяна на сбъркания модел на управление. Не ни е нужен и съюз с партии, забравили обезлюдените земи, болните гори, малките общини, тревясалите граници с отъпкани пътеки само от гъбари и бежанци.

 Защо позволяваме да ни вкарват в коридор, в който няма завой наляво? Коридор, който ни води в едно бъдещо еднолично капиталистическо управление без върховенството на закона.

 Къде вървим с непроизвеждаща икономика и обезлюдени територии?

Накъде ще водим хората без критично мислене, без воля, без съпротивителни атоми? Трябва да знаем, че вече нито ние, нито Вие, нито опонентите ни ще могат да побеждават с ала-бала. Времето на политическите манипулации си отива.

Затова основен въпрос за БСП е държавността с национални каузи, без дълги програмни документи, а с дела,  с готови идеи и реални решения за страната, регионите, общините.    

Партийните властелини на капитала, моля, нека  не късат листата на червената роза.

 Не икономическите сивита , а професионалните трябва да бъдат опора на партията.

 Другари, червеният мак е символ на българските социалисти и червата роза - на европейските. Тези два символи събират в себе си   онзи заряд, който може да тласне силата  на свободния дух и откровената любов. Нека ги предадем  на идните поколения с вяра и чест, с мъдрост и отговорност.

                                                                      

 

БСП - Смолян

Пресцентър

Последно променена в Четвъртък, 02 Ноември 2017 07:30
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате