Петък, 19 Май 2017 10:05

Ученици от Кърджали върнаха загубени пари на майка с две деца

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Ученици от Кърджали върнаха загубени пари на майка с две деца

 

По време на екскурзия група ученици от гр. Кърджали се разхождали  в парка в центъра на китното градче Златоград на 18.05.2017 г. В следобедните часове на деня те случайно намират портфейл, съдържащ сумата от 3 000 лева, както и документи за самоличност. Учителката - ръководител на групата, виждайки голямата сума пари, без колебание ги предава на органите на реда в град Златоград, като разказва за случката в парка.

След незабавните действия на полицаите, открили собственичката на портмонето - 23-годишна местна жителка, с две малки деца и съпруг на гурбет в чужбина. Извикали младата майка в Полицията и й върнали голямата парична сума, заедно с личните й документи.

В разказа си, тя споделила колко притеснена е била, след като разбрала, че изтеглените от нея пари от банката ги няма. Обяснила още, че те били преведени от съпруга й, който се грижел за материалното осигуряване на семейството си и за отглеждането на двете им деца. Благодарна от постъпката на екскурзиантите, тя си тръгнала доволна и впечатлена, че все още има добри и честни хора.

За неин голям късмет, портмонето е попаднало в благородните ръце на съвестни хора, проявили съобразителност и великодушие!

Учениците със сигурност има с какво да запомнят екскурзията в Златоград, за която ще разказват на близките си и ще си спомнят с гордост!

Последно променена в Петък, 19 Май 2017 10:05
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате