Вторник, 25 Април 2017 04:58

Ученик работи нощно време, за да издържа себе си и семейството си

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Ученик работи нощно време, за да  издържа себе си и семейството си

vlcsnap-2017-04-25-07h50m55s698

Ученик в Смолян работи нощно време, за да  издържа себе си и семейството си. Момчето учи в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян, родом  е от рудоземско село. Хусни Моллов тази година е  абитуриент.  Преди две години започва да работи, за да помага на семейството си, след като баща му починал.

 „Имам по-малка сестра , за която най-вече се боря. Работя от близо 2 г. Доста добро възнаграждение получавам, успявам да се издържам и гледам колкото мога да помагам и на семейството ми в това отношение. Като цяло семейството е най-важната част за мен, за която съм длъжен да дам опора, защото все пак родителите са ми дали живот“, разказва Хусни за живота си.

Работата  не пречи на момчето в училище. Той дори  е приет да учи висше в Габрово.

 „Познавам го като много добро, сърдечно  и възпитано  момче. Отдаден е изцяло , както на ученето , така и на работата. Винаги  е в помощ, в подкрепа на совите съученици, в подкрепа на нас колектива. Той бе капитан на отбора, който зае престижното място на регионалното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, разказва за момчето класният ръководител  Петър Славов.

Хусни с работи през нощта в хлебопекарна. Преди това е работил в цех за производство на народни носии.

Ученикът членува  в Клуб „Милосърдие“.  Преди време мъж дарил нови маркови обувки за него, но той  сметнал, че друг негов съученик се нуждае повече от тях.

„Благодарен съм на Бог, че ми предоставя това възпитание и препитанието, което получавам за мен това е достатъчно, защото все пак съм се научил как да се справям с живота малко или много“, казва момчето.

Вече  на 19 години има цел в живота-да отвори собствен  сервиз, за да си осигури  препитание за себе си и семейството си. 

vlcsnap-2017-04-25-07h56m01s151

Последно променена в Вторник, 25 Април 2017 04:58
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате