Петък, 12 Декември 2014 13:42

Министърът на туризма Николина Ангелкова открива зимния сезон в Пампорово Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Министърът на туризма Николина Ангелкова открива зимния  сезон в Пампорово

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие утре зимния  сезон в курорта Пампорово. По традиция в деня на откриването лифтовите съоръжения ще работят безплатно за всички запалени скиори, сноубордисти и гости на курота. Въпреки колебливите и променливи температури в курорта, утре най-нетърпеливите да успеят да се зарадват на наличната в курорта снежна покривка. От дни наред са мобилизирани огромен екип от хора, които да помогнат в заснежаване на пистите и обезопасяването им, като в момента се подготвят пистите "Язовира", "Дельово дере" и "Картола". Всички лифтови съоръжения са в готовност за старта на сезона. От четвъртък е пуснат в действие лифт номер 5, който свързва Ски център "Малина" с връх "Снежанка", а в събота - всички съоръжения ще работят напълно безплатно, така че любителите на зимните спортове да покарат из пистите.

Откриването на новия зимен сезон ще започне по обяд на плац "Студенец" и ще бъде приветствано от официалните гости - представители на държавната и местна власт, които са поканени лично да споделят този така очакван ден. От "Пампорово"АД са подготвили забавни игри, томболи с награди, музикални изпълнители, които да забавляват всички посетители в курорта, като началния старт ще бъде поставен в 11:30 часа на плац "Студенец" от Министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, областния управител на Смолян г-н Недялко Славов, кметовете на градовете Смолян г-н Николай Мелемов и на Чепеларе г-н Тодор Бозуков, Олимпийската шампионка г-жа Екатерина Дафовска, Председателя на Съвет по туризъм Пловдив и член на УС на Българска Туристическа Камара г-н Любозар Фратев, Областният управител на Източна Македония и Тракия в Гърция г-н Георгиос Павлидис и заместник-областния управител ресор туризъм г-н Михалис Амиридис.

Поканени са десетки партньори и приятели на Пампорово, с които ще се радваме да се повеселим. Потвърдилите присъствие медии от съседна Турция и Гърция са над 80 представители на най-известните телевизии и радия, които ще правят репортажи от курорта и ще станат съпричастни на забавленията. Това затвърждава все по-нарастващия интерес и ръст на туристите от двете съседни страни.

Градуса на настроението и усмивките на гостите в курорта, ще се поддържат с игри и забавления през целия ден – DJ парти от сутрин до вечер, зимен фест с топли напитки и интересни състезания от спонсорите на събитието, забавни игри със стрелба и томбола с награди са само част от нещата които ви очакват в Пампорово.

Празникът ще продължи и вечерта на открито в центъра на курорта, където в парковото пространство между хотелите Перелик и Мургавец ще бъдат изградени малки къщички за греяно вино и топли напитки, което ще ни пренесе в атмосферата на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

 „Пампорово” АД обяви промоционални цени на лифт картите за педиода от 14 до 19 декември, когато всички посетители на курорта ще могат да се наслаждават цял ден на зимните спортове на цена от 39 лв., а от 20декември влиза в сила стандартната цена от 53 лева.

Последно променена в Петък, 12 Декември 2014 14:00
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате